Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea. La rosii se taie
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac pe jumatate, se scobesc si ele si se lasa la scurs.
Carnea tocata (am folosit amestec de vita si porc) se amesteca cu ceapa tocata, putin orez si se condimenteaza cu sare, piper, boia etc.
Se umplu legumele, se pun capacele tot din leguma respectiva, si se aseaza in picioare, in cratita. Pulpa ramasa de la scobitul dovleceilor si de la rosii se toaca si se pune si ea in cratita, deasupra legumelor umplute. Se completeaza cu apa si suc de rosii.
Se pune la foc mic, sa clocoteasca de cateva ori, apoi se baga la cuptor pana scade bine.
Se serveste cu smantana sau iaurt. Reteta Dovlecei umpluti a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei recomandate:
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Chiftelute dovlecei

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii