Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea. La rosii se taie
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac pe jumatate, se scobesc si ele si se lasa la scurs.
Carnea tocata (am folosit amestec de vita si porc) se amesteca cu ceapa tocata, putin orez si se condimenteaza cu sare, piper, boia etc.
Se umplu legumele, se pun capacele tot din leguma respectiva, si se aseaza in picioare, in cratita. Pulpa ramasa de la scobitul dovleceilor si de la rosii se toaca si se pune si ea in cratita, deasupra legumelor umplute. Se completeaza cu apa si suc de rosii.
Se pune la foc mic, sa clocoteasca de cateva ori, apoi se baga la cuptor pana scade bine.
Se serveste cu smantana sau iaurt. Reteta Dovlecei umpluti a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei recomandate:
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Chiftelute dovlecei
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii