Dovlecei umpluti cu carne de vita

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu carne de vita

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • orez - 75 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 60 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • dovlecei proaspeti - 1 kg
  • iaurt - 200 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • apa - 300 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala; jumatate se taie marunt, jumatate se da prin masina de tocat impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie in doua, daca sunt mai mari, si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se aseaza intr-o tava cu 100 ml ulei, apa si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga cantitatea de faina ramasa dizolvata in 100 ml apa, pasta de tomate si jumatatea de cub MAGGI. Se adauga apa si se fierbe 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea 15 minute.



Dovleceii umpluti cu carne de vita se servesc calzi, cu marar verde deasupra si iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita