Dovlecei umpluti cu carne de vita

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu carne de vita

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • orez - 75 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 60 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • dovlecei proaspeti - 1 kg
  • iaurt - 200 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • apa - 300 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala; jumatate se taie marunt, jumatate se da prin masina de tocat impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie in doua, daca sunt mai mari, si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se aseaza intr-o tava cu 100 ml ulei, apa si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga cantitatea de faina ramasa dizolvata in 100 ml apa, pasta de tomate si jumatatea de cub MAGGI. Se adauga apa si se fierbe 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea 15 minute.



Dovleceii umpluti cu carne de vita se servesc calzi, cu marar verde deasupra si iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!