Dovlecei umpluti cu carne de vita

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu carne de vita

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • orez - 75 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 60 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • dovlecei proaspeti - 1 kg
  • iaurt - 200 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • apa - 300 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala; jumatate se taie marunt, jumatate se da prin masina de tocat impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie in doua, daca sunt mai mari, si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se aseaza intr-o tava cu 100 ml ulei, apa si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga cantitatea de faina ramasa dizolvata in 100 ml apa, pasta de tomate si jumatatea de cub MAGGI. Se adauga apa si se fierbe 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea 15 minute.



Dovleceii umpluti cu carne de vita se servesc calzi, cu marar verde deasupra si iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa