Dovlecei umpluti cu sos de smantana

Pentru dovlecei umpluti cu sos de smantana alegeti dovleceii cam de aceeasi marime, spalati-i, radeti-le usor coaja, apoi taiati-i in jumatati si scoateti-le o parte din miez.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 500 g de carne
  • o felie de paine
  • o ceapa
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos:
  • o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smantana si una de apa.

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu sos de smantana alegeti dovleceii cam de aceeasi marime, spalati-i, radeti-le usor coaja, apoi taiati-i in jumatati si scoateti-le o parte din miez. Dati carnea prin masina de tocat, felia de paine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura puneti orezul pe jumatate fiert, apoi patrunjel si marar verde si potriviti de sare si piper. Omogenizati compozitia, umpleti bucatile de dovlecei, astupati-i cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Prajiti-i. Intr-un vas separat pregatiti sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, puneti faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Adaugati un pahar cu apa, clocotiti sosul cateva minute si turnati-l peste dovlecei. Dati vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cand dovleceii sint gata, aduceti-i la masa, acoperiti cu smantana sau iaurt si decorati-i cu verdeata proaspata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc