Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de vitel - 600 g
  • smantana - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • unt - 50 g
  • apa - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Faina se cerne. Bucatile de carne se trec prin 25 g faina si se inabusa in ulei cu apa. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Restul de faina (25 g) dizolvata cu 50 ml apa rece, se adauga in 25 g unt incalzit. Se adauga smantana, cca 250 ml apa fiarta, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se fierb la foc moderat, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se amesteca cu ciuperci, bucatile de carne si se mai fierb inca 8-10 minute.

Escalopul de vitel cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald, cu diferite garnituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori