Fasole boabe cu ciolan de porc

Pentru fasole boabe cu ciolan de porc fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc - 1
  • 4 kg
  • fasole boabe - 400 g
  • ceapa - 150 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu ciolan de porc fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Rasolul se taie in 5 bucati, se spala in apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de rasol se aseaza in tava cu 25 g untura sau ulei si 50 ml apa, se sareaza si se introduc la cuptor. Dupa 5-8 minute se adauga cca 500 ml apa si se continua inabusirea. Fasolea se pune la fiert in apa, care se va indeparta dupa primele clocote si se va inlocui cu o alta fierbinte. Separat, ceapa se inabusa in 75 ml ulei sau untura cu 75 ml apa, se adauga pasta de tomate, cimbru, foi de dafin, sare, piper, se fierb 5-8 minute si se adauga fasolea (cand aceasta este aproape fiarta). Se adauga rasolul si se mai fierb 8 minute. Spre finalul fierberii se adauga jumatate din patrunjelul verde.

Fasolele boabe cu ciolan de porc se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Crema de mazare cu hribi
3
Supe de legume

Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...

Crema de mazare cu hribi
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Supa crema de cartofi dulci si morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de cartofi dulci si morcovi

Supa crema de cartofi dulci si morcovi este o reteta de supa densa si aromata, deloc dulce :). Este o reteta de supa crema...

Supa crema de cartofi dulci si morcovi
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia