Fasole cu ciolan - Reteta video

Fasolea cu ciolan este un preparat romanesc care ne reprezinta, mai ales in zile de sarbatoare!

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 ciolane de porc dezosate
  • 1 kg fasole cu bob mare, curatata si spalata in prealabil
  • 1/2 legatura de marar
  • cateva firicele de cimbru
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 pastarnaci
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mai mica
  • 2 cartofi
  • 250 ml de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi

Mod de preparare

Fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa, peste noapte. Pune-o intr-o oala incapatoare, pe foc si adauga apa fierbinte peste ea. Las-o circa 10 min apoi arunca apa; repeta acest proces inca de doua ori. Pune pentru ultima data apa fiarta peste fasole si adauga urmatoarele ingrediente: 1 morcov, telina, cei doi pastarnaci, foile de dafin si cei doi cartofi. Motivul pentru care adaugi cartofii este pentru a absorbi substantele ce provoaca balonarea. Lasa-le la fiert la foc potrivit. Aseaza cele 2 ciolane intr-un slow cooker. Daca nu ai un slow cooker atunci le poti fierbe pe foc, atat separat, cat si impreuna cu fasolea daca au un timp relativ egal de fierbere. Motivul pentru care-l fac intr-un slow cooker este ca asa obtin cu mult mai multa usurinta textura frageda si suculenta pe care mi-o doresc. Toarna peste ciolane cca 200 ml de apa sau supa; pune capacul si seteaza programul “high". Acum ai 2 optiuni: poti baga ciolanele intr-un cuptor pentru cateva min la 210 grade, cat sa le rumenesti sau poti astepta sa se raceasca si sa le tai cuburi generoase. Scurge apa de la fasole intr-un castron. Taie ceapa, ardeiul gras si ceilalti doi morcovi cubulete. Zdrobeste usturoiul intr-un mojar. Pune ulei de floarea soarelui in tigaie, iar cand s-a incins, adauga morcovii. Soteaza-i, iar la scurt timp dupa adauga ceapa, ca intr-un final sa adaugi ardeiul si usturoiul. Pune putina zeama din cea in care au fiert boabele de fasole si lasa putin sa fiarba. Adauga apoi fasolea si bucatile de ciolan intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita. Amesteca cimbrul cu boia, chimen si coriandru si pune-le peste restul ingredientelor. Adauga sucul de rosii si potriveste de sare si piper. Completeaza cu zeama daca mai e cazul. Las-o sa scada si da-o de pe foc. Toaca mararul si presara pe deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu branza
1
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
5
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Parteneri
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta