Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa si aromata, potrivita pentru o masa copioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Ingrediente

  • 800g fasole neagra boabe
  • 250g carne de vita
  • 250g coaste de porc
  • coada de la porc (sau 1 ureche)
  • 100g spate afumat de porc
  • 80g sunca afumata
  • 2 carnati de porc
  • 1 carnat portughez
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 portocala

Mod de preparare

Curata urechea de porc si coada si lasa-le la inmuiat in apa rece impreuna cu costitele curatate. La fel procedeaza si cu carnea de vita, dar intr-un vas separat. Schimba apa de cel putin 4 ori.

Pune carnurile sarate intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Fierbe pentru 10 minute, scurge apa, pune alta apa curata si fierbe-le. Procedeaza la fel cu carnea de vita, dar intr-o alta oala. Dupa ce carnurile s-au patruns, scurge apa si taie coastele bucati.

Taie cele doua tipuri de carnati bucati, sunca afumata patratele mici, la fel si sunca afumata de porc.

Pune fasolea boabe intr-o oala mare, adauga frunzele de dafin si apa, dar si portocala taiata in jumatate si curatata de coaja. Dupa 45 de minute de fiert se adauga toate carnurile si se mai fierbe 20 de minute.

Toaca fin ceapa si usturoiul si caleste-le in uleiul de masline. Fa piure 2 linguri de supa de boabe de fasole fiarta, adauga-le cepei, amesteca bine, si apoi adauga totul in oala mare cu tocana. Mai lasa pe foc 20 minute si potriveste gustul de sare.


Tocana braziliana cu fasole se serveste alaturi de orez si felii de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
3
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
4
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii