Ficat cu orez

Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire intr-o forma unsa cu ulei. Pes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 jumatate de lamaie
  • 200 gr ciuperci
  • ceapa verde
  • usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet
  • 1 ceasca zeama de carne
  • faina
  • piper

Mod de preparare

Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire intr-o forma unsa cu ulei. Peste feliile de ficat se aseaza un strat de ceapa, usturoi si patrunjel verde tocat, in amestec, peste care se pun ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se incheie operatia cu un strat de felii de ficat, care se acopera cu o ceasca de supa de carne sarata si o foaie de dafin pisata. Se introduce oala in cuptor pentru trei sferturi de ora, dupa care se scot feliile de ficat si se pastreaza sosul in care se adauga o lingura de otet, putina faina, boabe de piper si felii subtiri de lamaie. Sosul se tine pe foc moale zece minute, dupa care se toarna peste feliile de ficat asezate in mijlocul unui platou mare si inconjurat cu orez fiert.
Se serveste cald.

Alte retete:

Iepure cu ciuperci si smantana

Ostropel de pui

Orez cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc