Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire intr-o forma unsa cu ulei. Pes
Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire intr-o forma unsa cu ulei. Peste feliile de ficat se aseaza un strat de ceapa, usturoi si patrunjel verde tocat, in amestec, peste care se pun ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se incheie operatia cu un strat de felii de ficat, care se acopera cu o ceasca de supa de carne sarata si o foaie de dafin pisata. Se introduce oala in cuptor pentru trei sferturi de ora, dupa care se scot feliile de ficat si se pastreaza sosul in care se adauga o lingura de otet, putina faina, boabe de piper si felii subtiri de lamaie. Sosul se tine pe foc moale zece minute, dupa care se toarna peste feliile de ficat asezate in mijlocul unui platou mare si inconjurat cu orez fiert.
Se serveste cald.
Alte retete:
Iepure cu ciuperci si smantana
Ostropel de pui
Orez cu pui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii