Ficat cu sos de vin

Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de friputra cu o cana de supa s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ficat marinat
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 2 pahare de vin
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1 cana supa de zarzavat

Mod de preparare

Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de friputra cu o cana de supa sau de apa calda si citeva boabe de piper si se introduce in cuptorul fierbinte. Separat se spala ciupercile, se toaca felii subtiri si se pun cu o lingura de unt intr-un vas emailat. Se lasa sa scada si cand nu mai au sos. se adauga un pahar de vin alb. sare si putin piper. Cand sint bine scazute, sint gata. Se lasa pe marginea plitei sa stea ]r, cald lina cind se prepara ficatul. Acesta se intoarce dupa o era, ,s, adauga vinul si se mai frige o ora la foc-potrivit. Cand ficatul este gata. se asaza pe un platou mare, se taie felii groase si se inconjoara

cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc