Ficat de gaina cu sos Bechamel

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separ

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ficati
  • 5 oua
  • pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 100 gr svaiter
  • 100 ml lapte
  • 200 gr maduva
  • sos de rosii

Mod de preparare

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separat se prepara sosul Bechamel: o lingura cu faina, 25 gr unt si 100 ml lapte. Se amesteca totul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se adauga apoi 100 gr svaiter ras si se amesteca sosul cu pasta de ficat si cu albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-un vas uns cu unt si presarat cu pesmet si se fierbe o ora in baie de apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga sosul de rosii.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Sarmale de post

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc