Ficat de gasca pe rondele de mere

Presaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si siropul de zahar. Cand ficatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg ficat de gasca
  • 3 catei usturoi
  • 4 mere acre
  • Sare
  • 10 dkg unt
  • 1 dl Calvados
  • 2 dl frisca
  • ½ dl sirop de zahar
  • Busuioc proaspat
  • 1 dl suc de mere
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Presaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si siropul de zahar. Cand ficatul este gata il scoatem si punem merele taiate rondele in sosul ramas in tigaie. Adaugam sucul de mere, frisca, busuiocul, zeama de lamaie si lasam sa dea in clocot. Servim cu cartofi piure cu unt.
Alte retete culinare recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc