Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri d
Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri de slanina, se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe farfurie si se lasa pana ce se pregateste sosul astfel : in uleiul in care s-a
prajit ficatul se caleste o ceapa tocata marunt si cand aceasta devine sticloasa, se adauga bulionul, foaia de dafin si vinul. Se sareaza si se pipereaza, apoi se fierbe zece minute. Intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei se pune ficatul si se acopera cu sosul scazut dupa care se mai tine zece minute in cuptorul incins.
Se serveste cald.
Alte mancaruri:
Pui cu legume
Mancare de mazare
Vita la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii