Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri d
Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri de slanina, se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe farfurie si se lasa pana ce se pregateste sosul astfel : in uleiul in care s-a
prajit ficatul se caleste o ceapa tocata marunt si cand aceasta devine sticloasa, se adauga bulionul, foaia de dafin si vinul. Se sareaza si se pipereaza, apoi se fierbe zece minute. Intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei se pune ficatul si se acopera cu sosul scazut dupa care se mai tine zece minute in cuptorul incins.
Se serveste cald.
Alte mancaruri:
Pui cu legume
Mancare de mazare
Vita la cuptor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii