Ficat la gratar

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de vaca sau de porc
  • sare
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptorul aragazului. In cazul in care se foloseste cuptorul aragazului, se asaza sub gratar o tava cu apa pentru ca grasimea care se scurge sa nu se arda.

Se mareste focul, se intoarce des gratarul, urmarind ca ficatul sa se patrunda bine. Cand a prins o crusta deasupra, se sareaza ficatul, se scoate si se lasa pe o farfurie.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi prajiti si cu salata de sezon.

Alte retete culinare:

Mazare cu ficatei

Tocanita de pipote si inimi

Pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori