Ficatei de pui cu piper langa ragu

Ficatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare) Ingrediente pentru tort si orna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 300 g faina alba
  • 300 g faina pentru foetaj
  • 250 g margarina RAMA margarina
  • 20 g drojdie
  • 1
  • 5 dl lapte
  • 1 kavéskanal cukor
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1
  • 5 lingurite de sare
  • Pentru ragu din carne tocata:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 600 g carne tocata
  • 200 g carne de porc afumata sau slanina clujeana
  • ciuperci
  • dupa gust
  • untura
  • mirodenii (sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • boia picanta)

Mod de preparare

Ficatei de pui cu piper langa ragu:

1 ceapa rosie

500 g ficatei de pui

untura

mirodenii (piper alb, maiorana, sare)

Ingrediente pentru tort si ornament:

1 ou pentru uns deasupra prajiturii

200 g sunca

6 oua fierte

ardei gras de diferite culori

kechup

crema de cascaval

cascaval ras

rosii

masline sau legume dupa gust

Mod de preparare

Pastele:

Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In faina cu margarina punem dospitura, apoi adaugam smantana cu oua si framantam totul foarte bine si apoi dospim. Dupa care, intindem o foaie de aprox. 4 mm si decupam 2 cercuri cat forma de tort si o fasie dreptunghiulara pentru captusirea laterala a formei, putin mai mare decat inaltimea formei, pentru ca la urma trebuie sa lipim toate bucatile.

Ragu din carne:

Calim in untura ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si carnea de porc afumata taiata cubulete mici. Adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust, putem adauga si ciuperci. Punem putina apa si fierbem.

Ragu din ficatei de pui:

Adaugam ficateii de pui curatati si taiati in patru la ceapa calita. Asezonam cu maiorana si piper alb, sare doar la urma (sa nu se intareasca ficateii) si prajim in suc propriu, fara sa adaugam apa, sub capac, pana se evapora toata zeama.

Captusim o forma pentru tort cu aluat, roata si pe fund, si lipim foarte bine unde se intalnesc bucatile. Punem ragu rece de carne tocata. Formam gropite cu o lingura, unde asezam ouale fierte, peste care presaram cubuletele marunte de ardei colorat si uniformizam. Stropim cu putin ketchup, punem feliile de sunca, apoi, din nou, ragu din ficatei de pui. Invelim cu cealalta foaie si lipim bine marginile.

Ungem cu ou, prajim aprox. 1 ora la 200 grade, iar dupa ce s-a racit inlaturam partile laterale ale formei si o punem pe o farfurie impreuna cu fundul formei. Ungem partea laterala cu crema de cascaval, peste care punem cascaval ras din abundenta. Deasupra ornam pe margine cu felii de rosii si masline.

Ragu se poate prepara cu o zi inante, astfel castigam timp, iar rece se prelucreaza mai usor.
Alte retete recomandate;

Tocanita vinete

Tocanita din carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa