Ficatei festivi

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ficatei festivi

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 3 cepe mari
  • o cescuta mica de vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 5 pahar faina
  • sare
  • piper
  • 7 cartofi fierti

Mod de preparare

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devine putin sticloasa adaugam mierea si vinul rosu. Dam focul mai tare si-l mentinem pana scade lichidul. Apoi am stins focul si-am lasat ceapa in tigaie ca sa se mentina calda. Am scurs ficateii din lapte, i-am sarat si piperat si i-am dat prin faina. Am incins foarte bine tigaia cu putin ulei si-am asezat ficateii unul cate unul pentru a-i praji. Timp de 3-4 minute ii rumenim pe ambele parti, intorcandu-i mereu.


Ficateii fierbinti se aseaza pe jumatati de cartofi fierti, iar deasupra se pune ceapa. Alte retete cu ficatei gasiti aici: Rulouri cu ficat, Ficat cu boia, Ficat de vitel umplut si sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci