Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore. Timp de 10 minute, se rumeneste fileul intr-o tigaie cu
Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore.
Timp de 10 minute, se rumeneste fileul intr-o tigaie cu putin unt, pe toate partile, se flambeaza cu cognac, se scoate si se da deoparte sa se racoreasca. Se scoate sfoara si se despica pe lungime, dar nu de tot.
Se deglaseaza tigaia cu Madera, se da focul mic si se lasa sa scada putin, pina atinge o consistenta usor onctuoasa, se adauga 1/2 trufa taiata feliute (daca e de la borcanel se pune si un pic de suc). Se da focul la minim si se leaga sosul cu 50 g de unt taiat bucatele, amestecind tot timpul cu telul. Se pastreaza sosul la cald.
In restul de unt, se inabusesc ciupercile tocate pina nu mai iese zeama din ele. Se da deoparte, se amesteca cu restul de trufa taiata felii si se umple fileul cu acest amestec. Se inchide la loc muschiul si se tartineaza peste tot cu paté de foie gras. Se intinde foaia de aluat, se pune fileul la mijloc, se umezesc marginile cu un pic de ou batut, se infasoara in jurul fileului. Daca ramin resturi de aluat, se pot folosi pentru decorat. Se unge cu ou batut si se da la cuptor th7 (190°C) 25 minute. Se scoate, se taie felii si se prezinta sosul alaturi.
Ca garnitura, se pot servi soté de morcovi, ciuperci la cuptor, castane fierte sau manunchiuri de fasole verde infasurate in fisii subtiri de costita afumata si apoi fierte la vapori.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii