Fricando vitel

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 800 g
  • lapte - 150 ml
  • unt - 20 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala, se fierb si se toaca cu masina. Carnea se spala si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se aseaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina, usturoi, sare si piper dupa gust; se introduce la cuptor. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate separat, se raceste si se portioneaza. in jiul ramas se adauga pasta de tomate, apa fiarta (cca 150 ml), jumatatea de cub MAGGI si se fierb 5 minute. Sosul format se paseaza peste carne. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara piureul.

Fricandoul vitel se serveste cald, cu rondele de ou deasupra si piure de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa