Fricando vitel

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 800 g
  • lapte - 150 ml
  • unt - 20 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala, se fierb si se toaca cu masina. Carnea se spala si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se aseaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina, usturoi, sare si piper dupa gust; se introduce la cuptor. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate separat, se raceste si se portioneaza. in jiul ramas se adauga pasta de tomate, apa fiarta (cca 150 ml), jumatatea de cub MAGGI si se fierb 5 minute. Sosul format se paseaza peste carne. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara piureul.

Fricandoul vitel se serveste cald, cu rondele de ou deasupra si piure de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori