Fricando vitel

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 800 g
  • lapte - 150 ml
  • unt - 20 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru fricando vitel ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala, se fierb si se toaca cu masina. Carnea se spala si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se aseaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina, usturoi, sare si piper dupa gust; se introduce la cuptor. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate separat, se raceste si se portioneaza. in jiul ramas se adauga pasta de tomate, apa fiarta (cca 150 ml), jumatatea de cub MAGGI si se fierb 5 minute. Sosul format se paseaza peste carne. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara piureul.

Fricandoul vitel se serveste cald, cu rondele de ou deasupra si piure de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
1
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Dulceata de pepene galben cu piersici si caju
Bucataras.RO

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Cand omul nu are de lucru isi face. Asa si eu. A iesit o bunatate de dulceata, nu foarte dulce dar foarte aromata. Am aranjat...

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!