Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca cocolosi. Se subtiaza cu lapte.
Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca cocolosi. Se subtiaza cu lapte, astfel incat sa se obtina un aluat ceva mai gros ca la clatite. Se pune sare. Se infierbanta intr-o tigaie untura sau unt amestecat cu putin ulei. Cand grasimea este bine incinsa, se pune cate o lingura de compozitie. Se fac mici chiftele care se prajesc pe ambele parti.
Friganelele de aluat se servesc cu legume oparite cu unt.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii