Frigarui de pui

Pentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti un astfel de amestec de

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de pui

Ingrediente

  • 500g piept de pui
  • 200 g iaurt
  • 2 vinete
  • 100 g maioneza
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 3 rosii
  • ulei de masline
  • frunze de menta
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput marinam puiul in amestec de iaurt, ulei de masline, ardei iute uscat si amestec pentru tandoori. Daca nu aveti un astfel de amestec de condimente folositi combinatia care va place mai mult pentru pui la gratar. Pentru sos avem nevoie de o rosie decojita si taiata, o foaie de dafin, ceapa, usturoi si ardei gras, care se vor cali. Dupa ce s-au calit se mai adauga un ardei iute si menta, sare, piper si apoi se lasa sa se raceasca. Tot pentru sos ne mai trebuie niste vinete (lasate cu sare la scurs) care se vor face la gratar sau la grill. In acest timp se introduc tepusele in carnea marinata, dupa care se aseaza pe gratarul incins. Cat timp sunt gata frigaruile definitivam sosul: amestecam legumele calite si ardeiul crud cu menta cu iaurt (doua parti), smantana (o parte) si maioneza (1/2 de parte), plus sare si piper dupa chef. Adaugam si vinetele si lasam la rece totul.


La final combinam frigaruile fierbinti cu sosul rece si putin orez, ca merge de minune.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide