Curcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se goleste de intestine si de maru
Curcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala din nou, dupa care se sareaza. Se scot aripile, gatul, capul si picioarele, din care se face un fel de mancare, iar trunchiul curcanului se lasa sa stea cu sarea pe el o ora. Se pune curcanul in tava de friptura cu slanina afumata taiata fasii inauntru si invelit cu foi de varza cruda sau murata. Curcanul se aseaza cu pieptul in sus, impreuna cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se tine in cuptor la foc potrivit o ora, dupa care se intoarce pe o parte. Se continua frigerea pana cand carnea devine rumena iar varza este arsa.
Se serveste la mese festive, cu garnitura de legume si salata asortata de muraturi.
Alte retete care contin carne:
Pui pe sticla
Mazare cu aripioare
Friptura de vita la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii