Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune carÂnea in
Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune carÂnea in tava de friptura cu o cana de supa si o ceasca de ulei, cu putina sare si citeva boabe de piper. Se frige la foc iute o ora, apoi se intoarce si se adauga vinul si crenguta de cimbru. Se mai lasa o ora la foc poÂtrivit, timp in care se stropeste friptura cu sosul din tava. Cand a prins o crusta aurie, carnea se scoate pe un platou, se taie bucati si se stroÂpeste cu sosul din tava, presarata cu verdeata tocata.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii