Cartofii de marime medie se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se racesc putin, se taie in rondele groase cat dege
Cartofii de marime medie se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se racesc putin, se taie in rondele groase cat degetul mic. Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se taie in felii. In jumatate din cantitatea de unt, se rumeneste pesmetul. Cu untul ramas, se unge un vas din sticla termorezsistenta, se asterne un strat de rondele de cartofi, unul de felii de ou fiert, se sareaza, se pipereaza, apoi se acopera cu inca un strat de cartofi si unul de oua, iar deasupra se toarna pesmetul si o jumatate din cantitatea de smantana. Se introduce vasul in cuptor timp de un sfert de ora, apoi, cand se scoate, se toarna restul de smantana.
Se servesc alaturi de felii de friptura de miel si salata de sezon.
Alte preparate culinare recomandate
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Ardei umpluti
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii