Friptura de miel in sos de vin este o reteta de friptura frageda din carne de miel, o friptura delicioasa potrivita pentru masa de Paste.
Se taie ceapa potrivit de marunt, si se prajeste putin, apoi se adauga bucatile de miel. Se perpelesc si se intorc repetat de pe o parte pe alta, sa se prajeasca putin, dar avand grija sa nu se prinda de vas.
Se adauga vinul alb, cat sa acopere ceapa din vas, si se adauga usturoiul (curatat si taiat) si mirodeniile, se potriveste de sare, si se lasa sa scada. Cand a scazut, se intorc bucatile, se mai adauga vin, tot cat sa acopere ceapa si usturoiul de pe fundul vasului, si se lasa pana scade iar. Se repeta operatiunea de 2-3 ori (pana se utilizeaza tot vinul), la foc potrivit, pana se rumenesc bine bucatile si devin fragede. Bucatile se aseaza pe un platou, iar sosul se pune in strecuratoare si se paseaza cu o lingura de lemn, apoi se stropeste friptura.
Aparatul Philips Multicooker are 2 functii foarte atractive pentru mine: posibilitatea de a prepara iaurt si functia de gatire la aburi
Friptura de miel in vin se serveste cu piure de cartofi si muraturi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii