Friptura de miel in sos de vin

Friptura de miel in sos de vin este o reteta de friptura frageda din carne de miel, o friptura delicioasa potrivita pentru masa de Paste.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel in sos de vin

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 2-3 cepe
  • o capatana de usturoi
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • o sticla vin alb

Mod de preparare

Se taie ceapa potrivit de marunt, si se prajeste putin, apoi se adauga bucatile de miel. Se perpelesc si se intorc repetat de pe o parte pe alta, sa se prajeasca putin, dar avand grija sa nu se prinda de vas.
Se adauga vinul alb, cat sa acopere ceapa din vas, si se adauga usturoiul (curatat si taiat) si mirodeniile, se potriveste de sare, si se lasa sa scada. Cand a scazut, se intorc bucatile, se mai adauga vin, tot cat sa acopere ceapa si usturoiul de pe fundul vasului, si se lasa pana scade iar. Se repeta operatiunea de 2-3 ori (pana se utilizeaza tot vinul), la foc potrivit, pana se rumenesc bine bucatile si devin fragede. Bucatile se aseaza pe un platou, iar sosul se pune in strecuratoare si se paseaza cu o lingura de lemn, apoi se stropeste friptura.

Aparatul Philips Multicooker are 2 functii foarte atractive pentru mine: posibilitatea de a prepara iaurt si functia de gatire la aburi


Friptura de miel in vin se serveste cu piure de cartofi si muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori