Friptura de porc cu ciuperci

Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • faina - 10 g
  • carne de porc - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • costita afumata - 75 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • smantana - 100 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Faina se cerne. Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 50 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga 100 ml apa, costita afumata, continuand inabusirea cca 5 minute. Se adauga jumatatea de cub MAGGI, boia, 150 ml apa, faina dizolvata in smantana si se fierbe cca 8 minute. Sosul se toarna peste carne si se fierbe inca 8 minute.

Friptura de porc cu ciuperci se serveste calda, cu diferite garnituri din legume.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori