Friptura de porc cu morcovi

Friptura de porc cu morcovi este o reteta cu carne deosebita. Pentru aceasta reteta de friptura aveti nevoie de carne de porc, morcovi, busuioc, ulei,miere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc cu morcovi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 4 cotlete de porc
  • 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari)
  • 2 portocale si jumatate
  • 50 gr miere
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am incercat sa colorez putin clasica friptura de porc, astfel ca am  asortat-o cu morcovi in sos dulce. In plus este un fel de mancare ce se pregateste foarte repede

Cureti morcovii, ii speli si apoi ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.

Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min.


Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori