Friptura de porc cu varza de Bruxelles

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os)
  • 100 gr. cascaval
  • o legatura patrunjel verde
  • cimbrisor verde
  • 750 gr. varza de Bruxelles
  • 100 gr. slanina afumata
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.

Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.

Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.

In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.

Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.

Se strecoara sosul de pe friptura, se adauga 1/2 l. apa, cele 2 linguri de amidon alimentar si se fierbe; saram si piperam.
Friptura se serveste cu sos si varzute de Bruxelles si se orneaza cu patrunjel verde si cimbrisor verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Prajitura cu branza dulce, urda si portocale
Bucataras.RO

Prajitura cu branza dulce, urda si portocale

Sa va mai spun cat este de minunata? Va las sa descoperiti....:)))))

Prajitura cu branza dulce, urda si portocale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa