Friptura de porc cu varza de Bruxelles

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os)
  • 100 gr. cascaval
  • o legatura patrunjel verde
  • cimbrisor verde
  • 750 gr. varza de Bruxelles
  • 100 gr. slanina afumata
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.

Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.

Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.

In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.

Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.

Se strecoara sosul de pe friptura, se adauga 1/2 l. apa, cele 2 linguri de amidon alimentar si se fierbe; saram si piperam.
Friptura se serveste cu sos si varzute de Bruxelles si se orneaza cu patrunjel verde si cimbrisor verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola