Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul. Se freaca cu
Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul.
Se freaca cu cimbrul, se da un praf de piper si se unge cu ulei de masline. Se toarna vinul sau otetul balsamic. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se frige in cuptor pana capata culoarea de rumenit si e facut pe dinauntru. Folositi un termometru de carne.
Se scoate pe platou se raceste 20 de minute apoi se taie felii. Se poate pastra doua trei zile rece.
Se poate prepara in varianta cu ciuperci taiate felii si masline verzi intregi(fara samburi). La aceasta friptura am adaugat in tava felii de gutui care s-au copt impreuna cu muschiul. Gutuia e un acompaniament aromat si placut coapta.
Se poate servi cu cuscus.
Pofta buna!
Reteta Friptura de porc Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de porc gasiti aici:
Friptura de porc cu varza de Bruxelles,
Friptura de porc cu sos de bulion si vin,
Friptura de porc la cuptor
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaUn tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.
Tort AnamariaDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii