Friptura de rata pe varza in vas roman

Friptura de rata cu varza este o mancare delicioasa, iar daca alegeti sa pregatiti aceasta mancare in vasul roman, se face foarte usor.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Friptura de rata pe varza in vas roman

Ingrediente

  • 1/2 varza mare alba
  • 1 morcov mare
  • 3 linguri bulion
  • marar
  • cimbru
  • sare piper
  • boia
  • carne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)

Mod de preparare

Vasul roman  se pune in apa pentru cateva ore, inainte de a fi bagat in cuptor, atunci cand il folositi pentru prima data. Apoi, inainte sa-l folositi se tine in apa cam 20 de minute.

Apoi am taiat fin varza si am amestecat-o cu morcovii rondele. Am pus varza direct in vasul roman si peste ea am turnat un sos facut din bulion, sare, piper, marar, cimbru pe care l-am diluat cu apa pentru a se putea amesteca mai bine cu varza. Peste varza am pus carnea de rata sarata si condimentata cu boia. Am acoperit vasul roman si l-am pus in cuptorul rece (adica nu incalzit inainte). In principiu dureaza cam doua ore pana este gata.

Sursa aceste retetete este blogul culinar: amainbucatarie.blogspot.com


Friptura de rata pe varza se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci