Friptura de rata salbatica

Friptura de rata salbatica va iesi foarte bine daca puneti prima data carnea la marinat. Pentru reteta friptura de rata salbatica sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata salbatica, untura, slanina, vin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata salbatica
  • 2—3 linguri untura
  • 150 g slanina
  • 4—5 linguri vin
  • sare.

Mod de preparare

Rata salbatica se tine cel putin 12 ore la marinat, apoi se spala, se sterge, se sareaza putin, se impaneaza cu bucati de sla­nina proaspata, se pune intr-o cratita cu untura, se prajeste putin pe toate partile, se adauga 2—3 linguri de vin si se lasa sa se pra­jeasca acoperita. Din cind in cind se mai adauga cate o lingura de vin si se intoarce friptura cand pe o parte cand pe cealalta. Apoi se pune la cuptor, neacoperita, sa se rumeneasca.


Se serveste cu salata de sfecla sau de varza rosie.

Ale retete recomandate:

Friptura de pui cu legume

Friptura de vita la cuptor

Ciorba de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori