Friptura de rata salbatica va iesi foarte bine daca puneti prima data carnea la marinat. Pentru reteta friptura de rata salbatica sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata salbatica, untura, slanina, vin.
Rata salbatica se tine cel putin 12 ore la marinat, apoi se spala, se sterge, se sareaza putin, se impaneaza cu bucati de slanina proaspata, se pune intr-o cratita cu untura, se prajeste putin pe toate partile, se adauga 2—3 linguri de vin si se lasa sa se prajeasca acoperita. Din cind in cind se mai adauga cate o lingura de vin si se intoarce friptura cand pe o parte cand pe cealalta. Apoi se pune la cuptor, neacoperita, sa se rumeneasca.
Se serveste cu salata de sfecla sau de varza rosie.
Ale retete recomandate:
Friptura de pui cu legume
Friptura de vita la cuptor
Ciorba de salata

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii