Friptura din carne de vita cu ficat

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ficat de vita - 400 g
  • ceapa - 400 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 100 ml
  • apa - 500 ml
  • vin alb - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa; se continua fierberea 1-2 ore, adaugand treptat 300 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ficat, faina dizolvata in 50 ml apa rece, jumatatea de cub MAGGI si se fierb inabusit cca 15 minute. Se adauga treptat cantitatea ramasa (200 ml apa), se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea 15 minute, cu piper si sare. Spre sfarsit se adauga vin. Carnea se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu ficat se serveste calda (bucati de friptura alaturi de ficat cu sos).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori