Friptura din carne de vita cu ficat

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ficat de vita - 400 g
  • ceapa - 400 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 100 ml
  • apa - 500 ml
  • vin alb - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa; se continua fierberea 1-2 ore, adaugand treptat 300 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ficat, faina dizolvata in 50 ml apa rece, jumatatea de cub MAGGI si se fierb inabusit cca 15 minute. Se adauga treptat cantitatea ramasa (200 ml apa), se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea 15 minute, cu piper si sare. Spre sfarsit se adauga vin. Carnea se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu ficat se serveste calda (bucati de friptura alaturi de ficat cu sos).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc