Friptura din carne de vita cu mandarine

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • mandarine - 200 g
  • costita afumata - 150 g
  • ceapa - 50 g
  • apa - 300 ml
  • ulei - 200 ml
  • cimbru - 2 g
  • usturoi - 30 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnea de vita se impaneaza cu costita afumata, se sareaza, se pipereaza, se adauga ulei, apa, foi de dafin, cimbru, ceapa si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 40 de minute, intorcand carnea de vita din cand in cand pe o parte si alta. Spre sfarsitul frigerii, se adauga mandarinele taiate rondele si se mai tin in cuptor cca 10 minute. Dupa preferinta, se poate stropi cu vin. Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu mandarine se serveste calda, cu diferite garnituri din legume si cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc