Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se pun deoparte. In grasim
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se pun deoparte. In grasimea ramasa, dupa ce se dau prin faina, se prajesc rondelele de ceapa si o treime din legumele taiate. Se toarna vinul (si putina apa), se adauga foaia de dafin, sare, piper, se aromatizeaza cu coaja de lamaie razuita. Acest sos se toarna peste carne si se fierbe inabusit pana se inmoaie. Intre timp, legumele ramase, presarate cu frunze de patrunjel, se calesc in unt incins. Daca s-a inmuiat carnea, se scoate din tigaie, iar sosul ramas se amesteca cu smantana, iar apoi, adaugand zahar, zeama de lamaie, mustar si capere, se fierbe pana cand devine dens. Acest sos se toarna peste carne, se adauga legumele calite, si se ferbe cateva minute. Se serveste cu garnitura de orez.
Alte retete recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii