Friptura Eszterhazy

Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se pun deoparte. In grasim

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 5-6 persoane
  • 1
  • 2 kg carne de porc
  • 100 g untura
  • 50 g unt
  • 100 g ceapa rosie
  • 200 g morcovi
  • 150 g napi
  • 150 g telina
  • 200 ml vin alb
  • 400 ml smantana
  • 50 g faina
  • 1 lamaie
  • 1 foaie dafin
  • Frunze de patrunjel
  • Capere
  • Mustar
  • Zahar
  • Piper macinat
  • Sare
  • (orez fiert)

Mod de preparare

Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se pun deoparte. In grasimea ramasa, dupa ce se dau prin faina, se prajesc rondelele de ceapa si o treime din legumele taiate. Se toarna vinul (si putina apa), se adauga foaia de dafin, sare, piper, se aromatizeaza cu coaja de lamaie razuita. Acest sos se toarna peste carne si se fierbe inabusit pana se inmoaie. Intre timp, legumele ramase, presarate cu frunze de patrunjel, se calesc in unt incins. Daca s-a inmuiat carnea, se scoate din tigaie, iar sosul ramas se amesteca cu smantana, iar apoi, adaugand zahar, zeama de lamaie, mustar si capere, se fierbe pana cand devine dens. Acest sos se toarna peste carne, se adauga legumele calite, si se ferbe cateva minute. Se serveste cu garnitura de orez.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
1
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Desert waffle cu capsuni
Bucataras.RO

Desert waffle cu capsuni

"picnicul bucatarasilor".

Desert waffle cu capsuni
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola