Friptura la gratar in stil corean

Friptura la gratar in stil corean este o reteta culinara deosebita. Invata cum sa o prepari cu ingredintele: carne, fructe, condimente.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friptura la gratar in stil corean

Ingrediente

  • carne pentru gratar
  •  1-1
  • 5 kg de porc sau de vita
  • 2 fructe kiwi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 bucata ghimbir proaspat taiat bucati(cat o nuca)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 cana (250-300 ml) sos de soia
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana otet de orez (eu folosesc de mere)
  • 1/4-1/2 cana zahar (o puneti in functie de cat de mult va place de exemplu mancarea chinezeasca dulce-acrisoara)
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Orice reteta de friptura iese delicioasa daca ii stii secretul. Pentru carne la gratar in stil corean trebuie sa mixati ca pentru un piure, usturoiul, ceapa, kiwi si ghimbirul.  Apoi puneti-le intr-un vas in care adaugati restul de ingrediente si amestecati bine. Puneti carnea intr-un vas cu acesta marinata, acoperiti vasul si lasati la frigider peste noapte. A doua zi dati carnea la gratar. Cum afara era frig si zapada am facut carnea pe gratare de aluminiu la cuptor, la optiunea grill (cam 25-30 min).


Serviti cu cartofi copti si muratura de varza in ardei, e foarte buna si cu orez, legume, cartofi piure. Reteta propusa de KikenHana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori