Gaina rasol cu legume asortate si hrean

Pentru gaina rasol cu legume asortate si hrean carnea se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de gaina - 600 g
  • morcovi - 400 g
  • telina radacina - 150 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 900 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • hrean - 200 g
  • 2 cuburi MAGGI de gaina
  • otet - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru gaina rasol cu legume asortate si hrean carnea se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Hreanul se curata, se spala, se rade fin si se amesteca cu otet si apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea de gaina se fierbe in apa cu sare si cele 2 cuburi MAGGI; se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa, patrunjel radacina si pastarnac si se fierb. Carnea fiarta se scoate separat, se raceste putin, se portioneaza si se tine intr-un vas cu supa strecurata. Morcovii fierti se pastreaza in putina supa.

Gaina rasol cu legume asortate si hrean se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur, morcovi si patrunjel verde deasupra. Sosul de hrean se prezinta in sosiera.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert poale-n brau – placinte moldovenesti
Bucataras.RO

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj