Gaina umpluta

Gaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se freaca usor cu malai, se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat
  • maruntaie de gaina
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Gaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se freaca usor cu malai, se spala in mai multe ape reci si se sareaza usor. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se amesteca carnea tocata cu maruntaiele taiate marunt cu un cutit ascutit, se pune deasupra amestecului verdeata tocata, un ou si o felie de paine faramitata bine. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se omogenizeaza si se pune astfel pregatit in golul lasat de maruntaie. Se coase gaina si se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa, dupa ce a fost unsa cu unt cald. Se frige la loc potrivit o ora, dupa care se intoarce si se continua frigerea. Se scoate cand s-a rumenit si se serveste calda, taiata bucati potrivit de mari langa care se pun si felii de umplutura.
Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti si salata de sezon.

Alte retete culinare:

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui

Gratar de porc cu vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc