Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.
Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina. Se pregateste pasarea ca pentru orice fel de mancare, se spala in mai multe ape reci si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe descoperit cu putina sare, doua ore, dupa care se pune la fiert si vinul. Daca gasca este tanara, se pune la fiert doar cu doi litri de apa si 1l de vin, daca este batrana, gasca se pune la fiert cu multa apa, pentru ca la fiert nu se mai adauga apa. Dupa doua ore de fierbere se adauga in oala zarzavatul de supa spalat. Se continua fierberea impreuna cu tacamul de pui si piciorul de porc, puse la fiert o data cu carnea de gasca. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se sareaza. Bucatile de carne fara os se asaza in vase mici, se acopera cu supa concentrata in care a fiert carnea, se asorteaza cu bucati de zarzavat fiert si se pun la rece pana a doua zi. Dupa gust in supa se poate adauga usturoi.
Aspicul se serveste direct in vasele in care s-a prins sau rasturnat pe o farfurie si asortat cu felii de gogosar murat sau cu o rosie bine coapta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii