Gasca in aspic

Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 boboc de gasca sau 1 jumatate de gasca mare
  • 4 l apa
  • 1 l de vin
  • zarzavat de supa
  • 1 foaie de gelatina
  • 1 picior de porc
  • 1 tacam de pasare
  • usturoi

Mod de preparare

Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina. Se pregateste pasarea ca pentru orice fel de mancare, se spala in mai multe ape reci si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe descoperit cu putina sare, doua ore, dupa care se pune la fiert si vinul. Daca gasca este tanara, se pune la fiert doar cu doi litri de apa si 1l de vin, daca este batrana, gasca se pune la fiert cu multa apa, pentru ca la fiert nu se mai adauga apa. Dupa doua ore de fierbere se adauga in oala zarzavatul de supa spalat. Se continua fierberea impreuna cu tacamul de pui si piciorul de porc, puse la fiert o data cu carnea de gasca. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se sareaza. Bucatile de carne fara os se asaza in vase mici, se acopera cu supa concentrata in care a fiert carnea, se asorteaza cu bucati de zarzavat fiert si se pun la rece pana a doua zi. Dupa gust in supa se poate adauga usturoi.


Aspicul se serveste direct in vasele in care s-a prins sau rasturnat pe o farfurie si asortat cu felii de gogosar murat sau cu o rosie bine coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Gyros cu pui si sos tsatsiki
3
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie...

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Desert dulceata de fructe de padure
Bucataras.RO

Desert dulceata de fructe de padure

Zilele trecute m-am cam "rasfatat" cu fel si fel de dulceturi si gemuri, dar am si transpirat langa ele pe caldura...

Desert dulceata de fructe de padure
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce