Pentru ghiveci bulgaresc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata.
Pentru ghiveci bulgaresc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata, se spala si se taie felii (cel conservat se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece, se taie felii). Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii (cele conserva se servesc ca atare). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, ardeiul gras si orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia de ardei, 500 ml apa, sare, piper si se fierb cca 5 minute. Se adauga bucatile de carne, felii de rosii si se introduc la cuptor 15 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.
Ghiveciul bulgaresc se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii