Pentru ghiveci bulgaresc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata.
Pentru ghiveci bulgaresc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata, se spala si se taie felii (cel conservat se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece, se taie felii). Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii (cele conserva se servesc ca atare). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, ardeiul gras si orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia de ardei, 500 ml apa, sare, piper si se fierb cca 5 minute. Se adauga bucatile de carne, felii de rosii si se introduc la cuptor 15 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.
Ghiveciul bulgaresc se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii