Ghiveci cu carne de vita

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 500 g/300 g
  • cartofi - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • fasole proaspata - 300 g
  • morcovi - 200 g
  • dovlecei proaspeti - 200 g
  • varza alba - 300 g
  • vinete - 200 g
  • rosii proaspete - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • pastarnac radacina - 150 g
  • patrunjel radacina - 150 g
  • carne de vita - 500 g
  • ulei - 200 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ardei gras - 250 g
  • vin alb - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • usturoi si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie cubulete iar varza si ardeiul gras careuri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde si fasolea verde proaspete se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece. Carnea se inabusa impreuna cu ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, cuburile MAGGI, cca 700 ml apa fiarta (treptat) si se continua fierberea. Separat, in 150 ml ulei si 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea fierberii (morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, varza, ardei gras, vinete, cartofi, fasole verde, mazare, dovlecei) adaugand treptat apa necesara. Cand legumele sunt fierte se adauga sare si usturoi. Legumele inabusite se pun peste carnea fiarta. Deasupra, se adauga rosiile taiate sferturi, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, se acopera cu apa si se introduc la cuptor. Cand este aproape fiarta, se adauga vin.

Ghiveciul cu carne de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc