Ghiveci din maruntaie de miel

Pentru ghiveci din maruntaie de miel maruntaiele se spala, se taie in bucati mici. Patrunjelul si mararul verde sespala, se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • maruntaie de miel - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 100 g
  • salata verde - 400 g
  • ceapa verde - 400 g
  • tarhon verde - 100 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • vin alb - 50 ml
  • rosii proaspete - 250 g
  • usturoi verde - 50 g
  • marar verde - 1 legatura
  • apa - 600 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci din maruntaie de miel maruntaiele se spala, se taie in bucati mici. Patrunjelul si mararul verde sespala, se taie marunt. Ceapa si ceapa verde se curata, se spala, se taie (cea verde se taie in bucati de 3 cm). Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Salata verde se spala, se opareste. Rosiile se decojesc (125 g se taie cuburi, iar restul rondele). Usturoiul verde se curata, se spala, jumatate se taie marunt, iar restul se piseaza. Maruntaiele si ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga 600 ml apa si se fierb cca 15 minute. Ceapa verde, salata verde, usturoiul se inabusa in restul de untura sau 50 ml ulei si se adauga peste maruntaie impreuna cu rosiile cuburi, marar, tarhon, sare si piper. Se tine la cuptor cca 15 minute. La finalul fierberii, se adauga vin si rondele de rosii.

Ghiveciul din maruntaie de miel se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
1
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Musaca in stil grecesc
2
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
3
Mancaruri cu carne

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

O mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
Rogolah, cornulete foarte fragede
4
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
5
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa