Gisca la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cupt

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii: 1 gisca(cca.4 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 mango
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita boabe de piper verde
  • 1 lingura zahar
  • 125 ml vin alb
  • piper de Cayenne
  • 3-4 linguri amidon
  • 125 ml vin rosu dulce

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cuptor. Se fixeaza sub tava, pe un gratar, un alt vas cu grasime si 200 ml apa. Se lasa la cuptor 3 1/2-4 ore. Din cind in cind, se unge carnea cu amestecul de apa si grasime. La nevoie, se completeaza apa.
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa 4 min. Se curata fructele de mango, se indeparteaza simburii si se taie bucati. Se adauga feliile de mango peste ceapa, impreuna cu stafidele, zaharul si piperul verde. Se incalzeste si se stinge cu vinul alb. Se lasasa fiarba 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper de Cayenne.
Se scoate gisca din cuptor. Se amesteca amidonul cu vinul rosu dulce si se adauga peste sos. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza dupa gust.


Gisca se poate servi cu sosul mango si cu legume asortate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
1
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Musaca in stil grecesc
2
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
3
Mancaruri cu carne

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

O mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
Rogolah, cornulete foarte fragede
4
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
5
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa