Gratar ardelenesc

Pregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu usturoiul zdrobit si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii ceafa de porc
  • 1 lingura faina (fina)
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 4 cepe

Mod de preparare

Pregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu usturoiul zdrobit si se da prin faina.

Preparare: Feliile de ceafa astfel pregatite se aseaza pe gratarul uns cu ulei si se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc. Timpul de prajire depinde de temperatura gratarului si de fragezimea carnii. Daca gratarul este destul de mare, se aseaza si ceapa curatata si taiata rondele, jur imprejurul carnii. Se serveste cu salata de varza, ceapa si chimion, eventual cartofi prajiti.

Alte retete recomandate

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc