Gulas cu cartofi si carne de porc

Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete. Ceapa si morcovul se toaca marunt. Cand e prajita pe t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gulas cu cartofi si carne de porc

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 linguri de untura
  • 500-800 kg de cartofi
  • 5 cepe mici
  • 1 morcov
  • 5 l bulion
  • 2 lingurite boia dulce si/sau iute
  • sare
  • piper
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 lingurita chimion zdrobit
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel si frunze de ceapa verde

Mod de preparare

Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete. Ceapa si morcovul se toaca marunt. Cand e prajita pe toate partile, carnea se scoate intr-o cratita, iar in zeama lasata se pune ceapa si dupa 2 minute si morcovul. Cand ceapa e calita se da focul incet si se pune si boiaua, se amesteca bine si se lasa pe foc 1 minut apoi se stinge cu bulionul si 3 cani de apa si se toarna peste carne. Se adauga ramurica de cimbru, foile de dafin si chimionul si se pune la fiert, la foc mic, acoperit cam 50 minute, apoi se ia capacul si se lasa sa fiarba descoperit inca 30 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi. Cand carnea e fiarta si adauga cartofii si se mai lasa 15-20 minute la foc mic, pana cand cartofii sunt moi. Inainte de a se lua de pe foc se adauga, daca se doreste, patrunjelul si ceapa verde tocata.

Se serveste in farfurii adanci, alaturi de paine proaspata. Reteta Gulas cu cartofi si carne de porc a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta de gulas:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta