Gulas cu sunca taraneasca

Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri de apa. Se pune din nou

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g sunca afumata sau ceafa
  • 250 g zarzavat de supa
  • 500 g cartofi
  • O ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 1 cub de supa de carne(vita)
  • Sare
  • piper
  • zahar pudra
  • dupa gust

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri de apa. Se pune din nou pe foc si se adauga sunca inmuiata din ajun, taiata in bucatele, se prajeste cateva minute si se stinge cu 2 l de apa. Se condimenteaza cu adaosul de vita, usturoi, se fierbe. Cand se inmoaie, se adauga patrunjelul verde si morcovul taiat in cuburi si la urma cartofii taiati cuburi. Daca e necesar se adauga inca o data atata apa, in asa fel incat sa acopere bine cartofii si se fierb. Inainte de servir, se adauga vinul si sare daca este nevoie. Gulasul devine mai satios imbogatindu-l cu frecatei sau galuscute preparate dintr-un ou.
Alte retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci