Gulas secuiesc

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare. Se caleste ceapa, pana se inmoai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Gulas secuiesc

Ingrediente

  • o varza murata (marime potrivita)
  • 500 g carne de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 300 ml bulion (se poate si mai mult)
  • condimente (cimbru
  • piper)

Mod de preparare

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare.

Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba.

2. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru) si se fierb la foc mic 10-15 min sa intre aromele in carne.

3. Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea.

4. Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza.

Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat! Eu o fierb de obicei la foc potrivit, pe plita si din cand in cand mai completez cu apa daca a scazut!

O particularitate a acestei mancari (diferita fata de varza calita) este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Se mananca cu multa smantana si sos.

Pofta buna!

Reteta Gulas secuiesc a fost propusa de otilia gergely pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza murata gasiti aici:

Costita cu varza murata,

Varza murata cu ciolan fript,

Mincare de varza murata alsaciana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc