Gulas vienez

Pentru gulas vienez carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ceapa - 250 g
  • ulei - 100 ml
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • chimen - 2 g
  • piper macinat - 2 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • apa - 300 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas vienez carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie felii lungi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa si se scot separat; in jiul ramas se inabusa ceapa. Se adauga boia de ardei dulce, chimen, carne si se acopera cu apa. Se fierb cca 1 ora. Se adauga sare, piper, pasta de tomate, cubul MAGGI si se continua fierberea cca 20 de minute. Cartofii se fierb separat in apa cu sare si se adauga in sos.

Gulasul vienez se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa