Gyoza este un fel de mancare foarte popular in Japonia, care se prepara dupa principiul coltunasilor, dar cu savoare japoneza.
Pentru aluat amestecati ingredientele si framantati aluatul pana obtineti o compozitie fina si nelipicioasa. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l deoparte cateva minute.
Separati aluatul in 30 bucati si formati din fiecare bucata cate un disc subtire cu diametrul de aprox. 10 cm. Mijlocul fiecarui disc trebuie sa fie usor mai gros decat marginile.
Pentru umplutura tocati fin niste frunze verzi de varza, ceapa verde sau praz, ghimbir si usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie sa fie egala cu cantitatea carnii. Presarati varza cu sare si lasati-o deoparte cateva minute. Apoi scurgeti apa din varza.
Amestecati varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul si carnea impreuna si adaugati sare, piper, sos de soia, sake si ulei de susan. Amestecati foarte bine.
Umpleti discurile de aluat cu cate putin din compozitia obtinuta; umeziti marginile discului cu putina apa (doar un semicerc); inchideti gyoza formand aprox. 6 falduri (vezi imaginea).
Prajiti gyoza in putin ulei, pana se rumenesc, apoi adaugati apa cat sa le acopere pe jumatate. Tineti la foc mare pana se evapora apa, apoi luati gyoza de pe foc.
Pentru sos amestecati cantitati egale de sos de soia si otet.
Serviti gyoza dupa ce le inmuiati in sos.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPricomigdale cu nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de pricomigdale trebuie sa...
Pricomigdale cu nucaCe-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...
Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta videoKotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
KotlovinaDe mult timp doream să fac această salată, care m-a încântat cu aspectul său de îndată ce am văzut-o,...
Salata Bratara rubinieReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii