Gyoza – coltunasi japonezi

Gyoza este un fel de mancare foarte popular in Japonia, care se prepara dupa principiul coltunasilor, dar cu savoare japoneza.

Complexitate
redusa
Gyoza – coltunasi japonezi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 170 ml apa
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g carne tocata de porc
  • Varza
  • Nira – se poate inlocui cu praz sau ceapa verde
  • Usturoi
  • Ghimbir
  • Sake – se poate inlocui cu alta tarie nearomata
  • Sos de soia
  • Sare
  • piper
  • Ulei de susan
  • Sos:
  • Sos de soia
  • Otet

Mod de preparare

Pentru aluat amestecati ingredientele si framantati aluatul pana obtineti o compozitie fina si nelipicioasa. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l deoparte cateva minute.

Separati aluatul in 30 bucati si formati din fiecare bucata cate un disc subtire cu diametrul de aprox. 10 cm. Mijlocul fiecarui disc trebuie sa fie usor mai gros decat marginile.

Pentru umplutura tocati fin niste frunze verzi de varza, ceapa verde sau praz, ghimbir si usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie sa fie egala cu cantitatea carnii. Presarati  varza cu sare si lasati-o deoparte cateva minute. Apoi scurgeti apa din varza.

Amestecati varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul si carnea impreuna si adaugati sare, piper, sos de soia, sake si ulei de susan. Amestecati foarte bine.

Umpleti discurile de aluat cu cate putin din compozitia obtinuta; umeziti marginile discului cu putina apa (doar un semicerc); inchideti gyoza formand aprox. 6 falduri (vezi imaginea).

Prajiti gyoza in putin ulei, pana se rumenesc, apoi adaugati apa cat sa le acopere pe jumatate. Tineti la foc mare pana se evapora apa, apoi luati gyoza de pe foc.

Pentru sos amestecati cantitati egale de sos de soia si otet.


Serviti gyoza dupa ce le inmuiati in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola