Hamburger Oriental

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum• zdrobiti frunzele de menta, mugurii

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Hamburger Oriental

Ingrediente

  • pulpa de berbecut - 800 g
  • chimion - ½ lingurita
  • curcuma - 1 lingurita
  • menta - 67 frunze
  • ulei de masline calitativ - 100 g
  • sumak - 1 lingurita
  • muguri de pin - 2 linguri
  • prune deshidratate - 12 buc
  • salata creata - ½ buc
  • branza Cedar - 8 buc
  • pasta de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta) - dupa gust
  • chifla de hamburger - 4 buc
  • galbenusuri de ou - 2 buc
  • ceapa rosie - 1 buc (taiat rondele)
  • susan - 2 lingurite
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum
• zdrobiti frunzele de menta, mugurii de pin si semintele de chimion intr-un mojar si adaugati peste acestea sumak-ul, curcuma, sarea, piperul si uleiul de masline
• amestecati bine si dupa ce-ati fasonat bine pulpa de berbecut condimentati-o cu amestecul din mojar
• bateti bine galbenusurile si ungeti "capacul" chiflelor de hamburgeri
• adaugati apoi susanul peste ele
• bagati-le la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana se rumenesc
• portionati carnea de berbecut, incingeti gratarul si pregatiti-o pe gratar
• lasati-o la odihnit cca 7-10 min
• adaugati carnea peste chifla 
• adaugati peste aceasta 2-3 felii de branza Cedar
• adaugati pasta de ardei peste, rosiile taiate rondele in prealabil si salata creata
• adaugati peste acestea prune uscate (cam 3 buc/portie), rondelele de ceapa rosie si "capacul" chiflei
• serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide