Un hamburger bun incepe cu o chifla buna.
Sfaramitati drojdia cu zaharul si dizolvati in apa calduta si las-o la cald pana observi ca se formeaza bule deasupra. Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica. Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste. Pune si untul si creste viteza la mediu. Lasa la framantat cca 8-10 min pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic. Lasa-l la crescut cca o ora, la cald. Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul. Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac. Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop.
Acum hai sa pregatim carnea. Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent si nu unul uscat. Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare. Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii. Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete.
Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru. Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte. Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana se rumenesc.
Ne intoarcem la burger. Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit. Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata. Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar. Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata. Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiLa mine in familie se pun in fiecare an. Am inceput cu gutui si prune si apoi am tot adaugat fructe. Sunt foarte bune, dulci...
Fructe murate in otet (reteta Motan)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii