Iepure cu sos de cidru si curmale, cu cartofi copti gratinati

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata
Iepure cu sos de cidru si curmale, cu cartofi copti gratinati

Ingrediente

  • cotlet de iepure (fara pulpe) – 2 buc
  • lemongrass – 1 buc
  • cidru cu aroma de fructe de padure – 300 ml
  • anason stelat – 4 buc
  • coaja tocata de la o mandarina (fara membrana alba)
  • curmale fara samburi – 10 buc
  • parmezan – 150 g
  • ulei de masline – 34 linguri
  • cartofi albi – 10 buc
  • cimbru proaspat – 5 crengute
  • sare, boia dulce, maghiran uscat, usturoi granulat, piper macinat – dupa gust

Mod de preparare

• pune cidrul impreuna cu anasonul si coaja de portocala intr-o craticioara pe foc si las-o la redus
• cand s-a redus jumatate, toaca curmalele si adauga-le deasupra
• amesteca pana se incheaga si lasa la racit – strecoara apoi sosul
• toaca lemongrass-ul marunt si pune-l intr-un mojar impreuna cu cimbrul
• zdrobeste bine totul si unge fiecare cotlet de iepure in parte
• pune apoi sare si piper deasupra si introdu bucatile intr-o punga de vidare FoodSaver
• pune sosul deasupra si videaza totul
• pregateste aparatul de gatire in vid SousVide Supreme pe 65 de grade si lasa la gatit iepurele timp de 3 ore si jumatate
• cu o ora inainte sa fie gata iepurele, taie cartofii in 8 si stropeste-i cu ulei de masline
• condimenteaza-i bine cu sare, boia dulce, maghiran uscat, usturoi granulat si piper macinat
• pune-i intr-o tava cu hartie de copt
• introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade pentru cca 30 min
• dupa 30 de min, creste temperatura cuptorului la 180 de grade pentru 10 min si apoi la 200 de grade pentru 5 min, ca sa se rumeneasca
• cu 2 minute inainte de a-i scoate, adauga parmezan ras (marunt) pe deasupra si lasa totul sa se gratineze;
• odata gatit iepurele, unge-l bine cu sosul din punga si lasa-l intr-o tava cu hartie de copt, la gratinat, in cuptor, la cca 200 de grade, pentru cateva minute
• serveste impreuna cu cartofii.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos