Iepurele are o carne frageda si dulce, perfecta pentru o friptura aromata la cuptor.
Spalam bine carnea de iepure si o lasam peste noapte la marinat intr-un vas in care am pus 1 litru apa, 1 lingurita sare, piper, oregano, rozmarin, 2 foi de dafin, o ceapa tocata, un morcov taiat feliute, o radacina mica de telina si 5-6 catei de usturoi.
A doua zi scoatem carnea din marinata si strecuram legumele care s-au marinat si ele alaturi de carnea de iepure.
Pregatim un sos din 200 gr. bulion, sare, piper, patrunjel tocat si 200 ml vin alb.
Ungem cu ulei un vas pentru cuptor, asezam bucatile de iepure, punem legumele marinate si maslinele, iar deasupra turnam sosul cu bulion. Adaugam si restul de vin si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru pilaful de orez alaturi de care vom servi iepurele, calim in putin ulei o ceapa, un morcov dat pe razatoare sau tocat marunt si un ardel gras rosu. Punem 200 gr de orez la 600 ml de apa, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc avand grija sa mai amestecam din cand in cand in el pentru a nu se prinde.
Iepurele la cuptor se serveste cald, alaturi de pilaful de orez
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii