Iepurele are o carne frageda si dulce, perfecta pentru o friptura aromata la cuptor.
Spalam bine carnea de iepure si o lasam peste noapte la marinat intr-un vas in care am pus 1 litru apa, 1 lingurita sare, piper, oregano, rozmarin, 2 foi de dafin, o ceapa tocata, un morcov taiat feliute, o radacina mica de telina si 5-6 catei de usturoi.
A doua zi scoatem carnea din marinata si strecuram legumele care s-au marinat si ele alaturi de carnea de iepure.
Pregatim un sos din 200 gr. bulion, sare, piper, patrunjel tocat si 200 ml vin alb.
Ungem cu ulei un vas pentru cuptor, asezam bucatile de iepure, punem legumele marinate si maslinele, iar deasupra turnam sosul cu bulion. Adaugam si restul de vin si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru pilaful de orez alaturi de care vom servi iepurele, calim in putin ulei o ceapa, un morcov dat pe razatoare sau tocat marunt si un ardel gras rosu. Punem 200 gr de orez la 600 ml de apa, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc avand grija sa mai amestecam din cand in cand in el pentru a nu se prinde.
Iepurele la cuptor se serveste cald, alaturi de pilaful de orez

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii